{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nekoliko stotina građana na protestima u Banjoj Luci tražilo ostavku Vlade RS

F
20.9.2017. u 18:48
256
93
Nekoliko stotina građana na protestima u Banjoj Luci tražilo ostavku Vlade RS
256
Nekoliko stotina građana na protestima u Banjoj Luci tražilo ostavku Vlade RS
U organizaciji Udruženja građana „ReStart Srpska“ danas su u Banjoj Luci održani mirni protesti na kojima je zatražena ostavka Vlade RS-a, a glasnim povocima negodovanja nekoliko stotina građana nije štedjelo ni druge funkcionere RS-a.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Članovi Udruženja „ReStart Srpska“ su naveli da su proteste organizirali nezadovoljni jer su predugo čekali odgovor Vlade RS-a na peticiju s potpisima 6.500 građana, kojom su tražili da se ministarima ograniči fond za kupovinu službenih automobila na 50 hiljada KM.

"Mile odlazi", "Ostavka", "Lopovi" uzvikivali su, između ostalog, okupljeni na današnjem skupu na glavnom banjalučkom trgu, a zatim i tokom protesne šetnje ispred Palate predsjednika, a posebno ispred zgrade Vlade RS-a, koju je osiguravala policija.

Proteste na kiši je osim nezadovoljnih građana podržalo i nekoliko opozicionih odbornika iz Banje Luke, kao i radnici “Željeznica RS” koji su danas obustavili desetodnevni štrajk glađu.Okupljeni su se kratko zadržali ispred zgrade Vlade, a članovi „ReStarta“ su ponovili svoje zahtjeve, ograničenje cijene automobila za potrebe Vlade RS-a na 50.000 KM, te smjenu Vlade RS-a i "stop" partijskom zapošljavanju zbog čega sve veći broj građana, a posebno mladih, odlazi iz RS-a.

Tvrde da je "ovo samo početak" i da neće odustati.

Na transpartentima koje su nosili je, između ostalog pisalo i "Pita moja baba kada će referendum".

Današnje okupljanje je nastavak aktivnosti ovog udruženja koje su počele 8. augusta protestom u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS-a Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da istovremeno ministar kupi skupocjeni službeni automobil od 120.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: