Ne odustaju od borbe
100

Nekoliko stotina Banjalučana zapalilo svijeće za Davida Dragičevića

Piše: M. N.
Foto: Facebook
Nekoliko stotina građana Banje Luke izašlo je večeras na Trg Krajine kako bi zatražili pravdu za Davida Dragičevića čije je tijelo nakon nekoliko dana pronađeno u Vrbasu. Poručili kako neće odustati do borbe za istinom.

Građani su zapalili svijeće, a dio njih je postavljen na beton u obliku srca u kojem su stavljene bijele ruže. Otac Zoran je plačući kazao kako njegov sin nikada nikome nije učinio ništa nažao.

"Šta je uradio? Išao na fakultet, na akademiju, u teretanu. Šta je dijete uradilo? Zločin se dogodio, smiriti se neću, želim da se krivci pronađu. Izgubio sam dijete, neću da ga iko više izgubi", upitao je.

Kazao je kako ga ne interesuje da li će ga ubiti, već samo istina, te da je u ubistvu njegovog sina učestvovalo više osoba.

Okupljeni su se pomolili za preminulog Davida, a Trgom Krajine su odzvanjali jecaji. Njegovi prijatelji kazali su kako on nije bio u stanju da opljačka kuću, te da nije skočio.

"Trebaju naći ljude koji su mu to uradili", kazala je njegova prijateljica Emilija.

Okupljeni su istakli kako policija nije do kraja objasnila kako se David našao u vodi, te zašto ne objave snimke na kojim se navodno vidi kako izlazi iz kuće koju je opljačkao.

MUP RS saopćio je da je riječ o zadesenoj smrti, te da nema tragova nasilja. Banjalučani se planiraju okupljati na Trgu Krajine svaki dan i paliti svijeće za Davida dok, kako kažu, pravda ne bude zadovoljena.