Pripremite kanistere
56

Nekoliko sarajevskih naselja u noći s ponedjeljka na utorak neće imati vode

Klix.ba
Zbog popravki kvarova na vodovodnoj mreži te radova na mjerenju, istraživanju i detekciji kvarova danas će, ali i u noći s ponedjeljka na utorak, doći do prekida u vodosnabdijevanju u nekoliko sarajevskih naselja.

Zbog radova u sklopu NRW projekta večeras će u terminu od 00:00 do 05:00 sati u utorak ujutro doći do prekida u vodosnabdijevanju u naseljima Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Kampus UNSA, dio Marijin-Dvora i područje oko Zemaljskog muzeja, kao i u naselju Dobrinja u ulicama Bulevar branilaca Dobrinje, Dobrinjske bolnice, Salke Lagumdžije, Bulevar Mimara Sinana, Emila Zole, Esada Pašalića, Hamdije Kapidžića, Mustafe Kamerića, Omladinskih radnih brigada i Janka Jolovića.

Iz Vodovoda i kanalizacije najavljeni su poremećaji vodosnabdijevanja u naseljima: Cicin Han, Hambina Carina, dio Hrasnice, dio Ilidže, Azići, Hrasno, Barice, Hotonj, Patriotske lige, Kamenica, Hrvatin te u ulicama Salke Lagumdžije, Ramiza Salčina, Radnička i Kupreška.

Do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima bit će obustavljeno vodosnabdijevanje ulicama Mehmedalije Bojića, Hakije Kulenovića, Vranjače, Zuhdije Kadića i Dejzina Bikića.

Stabilizacija u vodosnabdijevanju navedenih ulica se očekuje danas oko 17 sati.