Bez vode do 22 sata
78

Nekoliko sarajevskih naselja i dalje bez vode, građani ogorčeni

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani velikog broja sarajevskih naselja o jutarnjih sati su bez vode. Ljuti su jer nemaju informacije kada bi vodosnabdijevanje mogli biti normalizovano. Nakon velikog broja poziva za Klix.ba iz ViK-a je rečeno da se normalizacija očekuje oko 22 sata, ali ni to nije u potpunosti sigurno.

Kako je ranije najavljeno iz KJKP Vodovod i kanalizacija, danas su od 13 sati radili na vezivanju novopoloženog cjevovoda u ulici Džemala Bijedića zbog čega nije bilo vode u naseljima Otoka, Halilovići, Čengić Vila, Rajlovac, Buća Potok, Reljevo, Riječica i Zabrđe. Normalizacija se očekivala u večernjim satima. Ali do toga nije došlo

U međuvremenu je pukla cijev na Otoci uz glavnu licu Zmaja od Bosne, a poplavljeno je šetalište i biciklistička staza koja je oštećena. Iz ViK-a su kazali kako očekuju da će vodosnabdijevanje biti normalizovano do 22 sata, ukoliko završe s popravkom.

Građani su ogorčeni jer su za popravke i radove saznali jutros putem njihove Facebook stranice. Također, građani naselja u kojima je najavljeno da će popravke biti okončane do 17 sati, žale se da još nemaju vode.

Za sutra su najavljene nove popravke u užem dijelu Grbavice, Kovačića, Breke, Podhrastova, Vitkovu, Stupskom brdu, užem dijelu Pofalića, Jošanici Gornjoj, Jošanici Donjoj, dijelu Dolac Malte, užem dijelu Socijalnog, Boljakovom potoku, Rajlovcu, Briješću, Riječici, Reljevu, Zabrđu, užem dijelu Kobilje Glave, Gorice i Vrbanjuše.