Građani negoduju
7

Nekoliko sarajevskih naselja čitav dan bez vode zbog polaganja cjevovoda na Marijin Dvoru

A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zbog radova na uvezivanju novopoloženog transportnog cjevovoda u ulici Kranjčevićeva na Marijin Dvoru u Sarajevu što je uzrokovalo prekide u vodosnabdijevanju u nekoliko sarajevskih naselja.

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija su nam potvrdili da su radovi počeli jutros u 09:00 sati te da bi se večeras u 23:00 sata trebalo normalizovati vodosnabdijevanje.

Danas su zbog ovih radova bez vode bila naselja u Općini Stari Grad, a to su: Nova Breka, Stara Breka, Kromolj, te ulice: Hamida Beširovića, Hasana Sušića, Juraja Najtharta, Hamze Orlovića i Muhameda Hevaije Uskufija.

Osim navedenih ulica iz ViK-a su istakli kako povremeni prekidi u vodosnabdijevanju mogu biti i u naseljima: Podhrastovi, Mejtaš, Bijelave, Panjina Kula, Grličića brdo, dio Grdonja, Mihrivode, te područje oko ulice Logavina.

Iz ovog preduzeća su naveli da i u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodlili su se radovi na popravkama kvarova u ulicama: Isaka Samokovlije, Reisa ef. Hadžiomerovića,Vlakovo, Ramića banja, Mandrina, Kurta Schorka, Nikole Šopa, Barska, Fadila Jahića Španca, Nusreta Fazlibegovića, Ruđera Boškovića, Ahmeda i Muradifa Muratbegovića, Antuna Hangija, Dajanli Ibrahim-bega i Betanija.

Redakciji portala Klix.ba javili su se nezadovoljni građani koji su se žalili kako cijeli dan nije bilo vode skoro na cijelom području Općine Stari Grad i u nekoliko naselja u Općini Centar i da se to dešava već treći put ove sedmice.

Naveli su i to da su pokušavali kontaktirati preduzeće Vodovod i kanalizacija, ali da im se niko ne javlja na dežurni telefon koji bi zapravo trebao biti na raspolaganju svim korisnicima kako bi dobili sve potrebne informacije.