Neobična situacija
124

Nekoliko minuta nakon pretresa s ulice ispred kuće direktora OSA-e dignut asfalt

G. M.
Radovi počeli odmah nakon pretresa (Foto: I. Š./Klix.ba)
Radovi počeli odmah nakon pretresa (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nekoliko minuta nakon što je okončan pretres kuće direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića s ulice u kojoj se objekat nalazi dignut je asfalt.

Kako je zabilježio reporter Klix.ba, mašine su radove započele upravo ispred kuće direktora OSA-e, nekoliko minuta nakon odlaska inspektora.

U nezvaničnom razgovoru nam je rečeno da je riječ o planiranim radovima na asfaltiranju ulice, ali da nisu mogli ranije započeti zbog obavljanja pretresa.

Radovi počeli ispred kuće direktora OSA-e
Radovi počeli ispred kuće direktora OSA-e

No, svakako je neobična situacija da radovi započinju neposredno nakon pretresa, dok se novinarske ekipe još nisu ni razišle s mjesta događaja.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jutros su uhapsili Mehmedagića po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca. On je trenutno pod kontrolom MUP-a.

Inspektori jutros obavili pretres (Foto: I. Š./Klix.ba)
Inspektori jutros obavili pretres (Foto: I. Š./Klix.ba)

Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e. Predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće. Povod za sumnju je što Mehmedagić novac kojim je kupio dvije kuće u Sarajevu, kako se tvrdi, nije podigao s računa u banci. Stoga će Tužilaštvo utvrditi odakle Mehmedagiću novac za nekretnine.