{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Neko mora odgovarati za štetu ugleda Energoinvesta"

S
27.8.2009. u 14:10
0
11
"Neko mora odgovarati za štetu ugleda Energoinvesta"
0
"Neko mora odgovarati za štetu ugleda Energoinvesta"
Kako BiH u vrijeme recesije pokreće pitanje privatizacije nacionalnog blaga, među koje spada i kompanije Energoinvest, iz SDP-a ovaj potez nazivaju "pljačkaškom privatizacijom kojom je planirana ne prodaja, već predaja ovog preduzeća".
"Trenutni premijer svojevremeno je bio i direktor PIF-a ASA Prevent Invest, koji je ujedno i najveći pojedinačni dioničar u Energoinvestu nakon Vlade Federacije BiH. Za svog kratkog mandata premijer je već uspio po bagatelnoj cijeni predati dio velikog kombinata KTK Visoko svojim pokroviteljima predvođenim navodnim biznismenom Nihadom Imamovićem", piše u saopštenju za javnost SDP-a t eupozorava da trakavice oko moguće privatizacije ovog preduzeća svakodnevno nanose ogromnu štetu njegovom poslovanju.

"Posebno zabrinjava što se privatizacija Energoinvesta, koje je nacionalno blago Bosne i Hercegovine i najsnažniji motor razvoja koji je ova zemlja ikad imala, planira provesti po istom modelu po kojem je Vahid Hećo pokušao rasprodati elektroenergetski sektor ove zemlje", poručuju i zaključuju kako je odluka o prodaji ključnih bh. preduzeća kao što su Energoinvest, Bosnalijek i Sarajevo-osiguranje u trenutku najveće svjetske ekonomske krize "najbolji pokazatelj odnosa vlasti prema imovini koju su sticale generacije Bosanaca i Hercegovaca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: