{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nekadašnja baza UN-a masovna grobnica

S
31.7.2009. u 09:05
0
14
Nekadašnja baza UN-a masovna grobnica
0
Nekadašnja baza UN-a masovna grobnica
Federalna televizija objavila je informaciju kako se u krugu nekadašnje baze Ujedinjenih nacija u Potočarima nalaze najmanje dvije do sada nepoznate masovne grobnice.
Skeleti u ovim grobnicama, kako saznaje FTV, pripadaju osobama koje su umrle prirodnom smrću ili su izvršile samoubistvo u toku boravka u zaštićenoj zoni Srebrenice.

O svemu tome su, kako ističu, nakon 14 godina progovorili vojnici iz holandskog bataljona koji su trebali osigurati bezbjednost Srebreničana, a među njima i bivši vojnik Dave Matt koji se 16. jula 1995. vratio iz Slatine u Potočare, gdje je dobio informacije o grobnicama.

"Njemu su tada policajci pokazali mjesto jedne masovne grobnice u kojoj je bilo sahranjeno pet starijih muškaraca koji su preminuli unutar kruga fabrike, dvoje djece, koja su se rodila u krugu fabrike, i jedne žene koja je vjerovatno izgubila život tokom porođaja", rekao je Amir Kulaglić iz Informativno-dokumentacionog centra Srebrenica.

Grobnice su napravili vojnici policajci iz holandskog bataljona koji se nisu željeli susresti sa Srebreničanima. Pretpostavlja se da su obje grobnice nalaze iza zgrade fabrike akumulatora.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: