Munira Subašić ide u Hag
0

"Nek zna zločinac da nije ubio sve muslimane"

FENA
Predstavnice Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" sutra bi, zajedno s predstavnicima još petnaestak nevladinih organizacija i udruženja, trebale otputovati u Hag kako bi prisustvovale početku suđenja Radovanu Karadžiću najavljenom za ponedjeljak.

Predsjednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" Munira Subašić je danas kazala Feni da iz Sarajeva kreću tri autobusa - dva autobusa je organizirao "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" zajedno sa još 15 nevladinih organizacija, a treći autobus dolazi iz Tuzle, i to su predstavnici nekoliko nevladinih organizacija koji će im se pridružiti.

"Prvo, idemo tamo da pokažemo Evropi i svijetu da smo još tu i da još uvijek čekamo istinu i tražimo pravdu, da suđenje najtraženijem zločincu Karadžiću treba biti suđenje po pravilu, po pravdi, da ne bi došlo da mu se sudi kao Miloševiću i na kraju da umre, a umre i pravda“, kazala je Subašić.

Hoćemo da kažemo, dodala je ona, da mi ne želimo da se Karadžiću sudi samo za one njegove riječi, nego da mu se sudi za zajednički projekt s Miloševićem, Karadžićem, Mladićem, kao i Evropom.

"Drugo, želimo da budemo tamo da zna zločinac Karadžić da nije ubio sve muslimane. Ostale su majke koje su ponosne i koje sa dostojanstvom traže istinu i čekaju pravdu“, kazala je Subašić.