Kritika iz NS-a
194

Neira Dizdarević: Nesposobnost upravljanja krizom pandemije traži hitno formiranje nove Vlade KS

I. P.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nespremnost u pogledu suzbijanja pandemije koronavirusa otklonila je svaku dilemu oko toga da li aktuelna Vlada Kantona Sarajevo treba biti smijenjena, saopćeno je danas iz Naše stranke kojeg potpisuje zastupnica u kantonalnoj skupštini Neira Dizdarević.

Iz partije se tvrdi da iz bolnica u koje se ulažu milioni i koje dobiju sve što traže "najavljuju kolaps i šire paniku, kao da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za novi val koronavirusa".

"Novac se troši na opremanje novog, neuslovnog izolatorija udaljenog od bolnice iako u Kantonu Sarjevo postoji oko 900 slobodnih bolničkih ležajeva. U jeku pandemije, SDA/DF/SBB Vlada za v.d. ministra zdravstva imenuje Kenana Alikadića, koji već vodi Ministarstvo kulture i sporta, za šta se također pokazao nekompetentnim. I to se dešava nakon što je već drugi DF-ov ministar, Draško Jeličić, napustio tu poziciju, nepunih pola godine nakon što je na nju imenovan", stoji u saopćenju Neire Dizdarević, zastupnice u Skupštini KS.

Ona kaže da građani Kantona Sarajevo nisu zaslužili da se vladajuća koalicija i njihovi "podobni rukovodeći kadrovi" na ovakav način odnose prema njima i da ih u doba pandemije tjeraju što dalje od bolnica i ostavljaju ih da se sami brinu za svoje i zdravlje svojih porodica.

"Građani Sarajeva zaslužuju bolje. Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti", zaključuje Dizdarević