{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nehotice otkinuli dio štapa na spomeniku papi Ivanu Pavlu II u Sarajevu

6.5.2015. u 19:52
33
363
Nehotice otkinuli dio štapa na spomeniku papi Ivanu Pavlu II u Sarajevu
33
Nehotice otkinuli dio štapa na spomeniku papi Ivanu Pavlu II u Sarajevu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što smo objavili da je spomenik papi Ivanu Pavlu II ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu oštećen, oglasila se Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U prvima satima nakon ponoći, 6. maja 2015. jedan od dvojice mladića, koji su sami sebe fotografirali mobitelom stojeći uz spomenik papi Ivanu Pavlu II, nehotice je otkinuo donji dio Papinog štapa.

To se jasno vidi iz snimka napravljenog videokamerom postavljenom nedaleko od Papinog spomenika, navodi se u saopćenju KTA.

Dodaju da su pripadnici policije odmah informisali katedralnog župnog vikara i rektora katedrale te crkvenom predstavniku pokazali video snimak na kojem se jasno vidi da mladići nisu imali nikakvih loših namjera.

"Naprotiv, rado su se fotografirali stojeći uz sam Papin kip. Jedan od dvojice mladića nakon fotografiranja, previdjevši stepenice na postolju Papinog kipa, počeo je padati te se nehotice uhvatio za Papin štap koji se u donjem dijelu otkinuo", navedeno je u saopćenju.

Brojni turisti i prolaznici nastavili su se fotografirati pred Papinim spomenikom koji je Sarajlijama posebno drag.

Rektor katedrale mons. Ante Meštrović je zahvalio pripadnicima MUP-a na otvorenosti i suradnji te na sebe preuzeo brigu da taj dio štapa čim prije bude ponovno vraćen na njegovo mjesto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: