{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Negodovanje zbog Silajdžićevog neprisustvovanja obilježavanju Dana Armije RBiH

F
15.4.2008. u 18:08
0
0
Negodovanje zbog Silajdžićevog neprisustvovanja obilježavanju Dana Armije RBiH
0
Negodovanje zbog Silajdžićevog neprisustvovanja obilježavanju Dana Armije RBiH
Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH oglasilo se danas obavještenjem za javnost u kojem navode da je nedopustivo da predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić ne prisustvuje godišnjici obilježavanja Dana Armije RBiH.
"Gospodine predsjedniče, zašto omalovažavate tekovinu borbe za Bosnu i Hercegovinu, Armiju Republike Bosne i Hercegovine. Kao prvi čovjek u Bošnjaka nedopustivo je da ne prisustvujete godišnjici obilježavanja Dana Armije RBiH -15. aprila. Komandante Oružanih snaga BiH, zar ima nešto važnije na ovaj dan gdje Vi treba da prisustvujete? Mi borci ARBiH, sadašnji pripadnici OS BiH, RVI ARBiH, porodice šehida i poginulih boraca ARBiH duboko smo razočarani i povrijeđeni Vašim postupkom", navodi se.

U obavještenju za javnost navodi se da se član Predsjedništva Željko Komšić bar izvinio što nije prisustvovao obilježavanju i uputio čestitku.

"Od Radmanovića se nismo ni nadali da bude prisutan. Ovo je prvi put nakon rata da obilježavanju Dana ARBiH ne prisustvuje član Predsjedništva (Bošnjak) BiH i ne primi raport ispred stroja pripadnika OS BiH", navodi se u obavještenju što su ga potpisali generali, predsjednik Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH Mustafa Polutak i predsjednik Udruženja generala BiH Munib Bisić.

Tekst istog sadržaja upućen je i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: