{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Negativna ocjena vlastima Bosansko-podrinjskog kantona

S
30.4.2010. u 19:34
0
1
Negativna ocjena vlastima Bosansko-podrinjskog kantona
0
Negativna ocjena vlastima Bosansko-podrinjskog kantona
Centri civilnih inicijativa /CCI/ negativno su ocijenili rad Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona u Federaciji BiH /FBiH/ u prošloj godini.
"CCI je došao do zaključka da se moglo raditi i bolje, a ova ocjena je utemeljena na pokazateljima o ispunjenju programa rada", rekao je novinarima Muris Bulić,konsultatnt za monitoring Centra civilnih inicijativa.

Prema riječima Bulića, Vlada je ispunila 61 odsto planiranih aktivnosti, a još manje je radila Skupština sa svega 55 odsto od planiranog.

"Loši pokazatelji su slab životni standard, nepostojanje socijalnih programa i to što u Bosansko-podrinjskom kantonu ne postoje ključni razvojni dokumenti i strategije zapošljavanja. Dobri potezi Vlade i Skupštine su što se ušlo u modernizaciju zdravstvenih kapaciteta na području kantona, kreirani su programi za mlade.Osim toga ovaj kanton je među rijetkim u kojem nije bilo gubitka radnih mjesta u posljednjih godinu dana", naglasio je Bulić.

On je pojasnio da je Bosansko-podrinjski kanton finansijski zavisan od države i Federacije BiH i teško ga je uporediti sa ostalim kantonima.

Što se tiče obima rada i ispunjenja planiranih aktivnosti, Skupština je utrostručila broj sjednica, program rada ima i veći obim u odnosu na ranije godine.

Bulić dodaje da je učinak poslanika nesrazmjeran sa njihovim primanjima.

"Vrijeme je da se i u ovom kantonu razluči ko angažovano radi u obavljanju javne funkcije, a ko se provlači i ko je zalutao u ovu profesiju", istakao je Bulić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: