Pomoć medicinskom osoblju
44

Nedžad Koldžo donirao medicinsku opremu Domu zdravlja Novo Sarajevo

A. B.
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetio je Dom zdravlja na području ove općine i uručio neophodnu medicinsku opremu koja je neophodna za rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Koldžo je uručio rukavice, zaštitne maske, vizire, naočale i dezinfikaciona sredstva kako bi se što efikasnije odgovorilo na sprčavanje zaraze koronavirusom.

"Općina Novo Sarajevo, iako nije njena nadležnost, u kontinuitetu godinama pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi. U ovoj kriznoj situaciji, nakon prošlosedmične primopredaje sanitetskog vozila, uspjeli smo nabaviti ono što je prioritetno Domu zdravlja. Sve ovo radimo u cilju povećanja sigurnosti uposlenih i građana, kao i poboljšanja higijensko-epidemiološke situacije na području općine", naglasio je općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo Amira Skopljak zahvalila se općinskom načelniku, Općini Novo Sarajevo i općinskom Štabu civilne zaštite što prepoznaju potrebe i pomažu ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Općine Novo Sarajevo obavještavaju sve osobe starije od 65 godina koje žive same na njenom području, da se zbog uspostave evidencije jave Službi socijalne zaštite, zdravstva, izbjeglica i raseljenih lica na broj telefona 033 492 124 svakim danom od 09:00 do 13:00 sati.