HSP
0

Nedopustiva je Čovićeva destabilizacija HT-a Mostar

FENA
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić, Hrvatska narodna zajednica (HNZ) i Hrvatsko zajedništvo (HZ) Herceg-Bosne smatraju nedopustivom "destabilizaciju HT-a Mostar, koju preko ministara u Vladi Federacije BiH provodi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović".

U saopćenju iz HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić stoji kako je pokušaj HDZ-a da blokira imenovanje Stipe Prlića na mjesto direktora HT-a Mostar, prijeteći da će povući ministre iz Vlade FBiH-a, najnoviji primjer HDZ-ove destruktivne politike.

"To pokazuje da su HDZBiH i njegovi čelni ljudi potpuno izgubili smisao za realnost te da je destrukcija jedina politika koju znaju zastupati i provoditi.

Umjesto neprestanih zakulisnih igara unutar hrvatskoga korpusa, HDZ-u BiH bilo bi bolje da je svoje ministre iz Vlade FBiH-a povlačio kada je ta vlada sa stotinama miliona maraka subvencionirala isključivo poduzeća na područjima s bošnjačkom većinom, dok Hrvati nisu dobivali ni marke", tvrdi se u saopćenju.

Usto, u saopćenju se izražava bojazan da su se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dogovorili o sistemskom slabljenju HT-a Mostar kako bi se mobilni operater iz RS-a proširio i na većinska hrvatska područja u BiH.

"Takva politika HDZ-a BiH, poglavito u vezi s blokiranjem izbora menadžmenta, izravno se reflektira na poslovanje HT-a Mostar i na njegovu nekonkurentnost s ostalim mobilnim operaterima u Bosni i Hercegovini. Zbog toga u posljednje vrijeme i dolazi do velikih razlika u cijenama usluga između operatera.

Takvom rušilačkom politikom HDZBiH svjesno i sustavno siromaši i slabi većinska hrvatska područja u BiH ostavljajući stotine radnika na ulici bez posla", stoji na kraju saopćenja.