{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nedjelja borbe protiv tuberkuloze

F
11.9.2008. u 12:32
0
0
Nedjelja borbe protiv tuberkuloze
0
Nedjelja borbe protiv tuberkuloze
Crveni križ Federacije BiH obilježit će od 14. do 21. septembra Nedjelju borbe protiv tuberkuloze sloganom "Zajedno protiv tuberkuloze, pridruži nam se!".
U saopćenju za javnost CKFBiH navodi se da Crveni križ koristi tu nedjelju za mobiliziranje javne podrške i intenziviranje napora u dijagnosticiranju i liječenju tuberkuloze.

"Imajući u vidu značaj pravilnog i pravovremenog liječenja i pomoći koju porodica može pružiti oboljelom, volonteri crvenog križa na terenu će provesti zdravstveno-socijalne i promotivne aktivnosti. Ciljna grupa je opća populacija", navodi se.

U skladu s programskim aktivnostima, aktivisti Crvenog križa, u suradnji s općinskim strukturama i zdravstvenim radnicima, organizirat će posjete najudaljenijim zajednicama i organizirati razne akcije.

Te akcije obuhvataju pregled stanovništva ugroženih kategorija, pregled u kolektivnim centrima, obilazak oboljelih od tuberkuloze, prodaju markica za građanstvo, distribuciju informativno-edukativnih materijala na javnim mjestima, školama, zdravstvenim ustanovama te organiziranje javnih tribina u suradnji s ekspertima iz te oblasti i druge akcije koje će pridonijeti sprječavanju tuberkuloze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: