{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Neću popustiti pred ucjenama'

F
6.4.2009. u 10:52
0
101
'Neću popustiti pred ucjenama'
0
'Neću popustiti pred ucjenama'
Foto: Sarajevo-x.com
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić izjavio je danas za Fenu da neće popustiti pred ucjenama vezano za štrajk Gradskog saobraćaja po bilo koju cijenu.
Jutros su građani Sarajeva bili neugodno iznenađeni jer nijedno vozilo GRAS-a nije radilo, te su u gradu, na Dan grada Sarajeva, stvorene velike gužve i mnogi nisu mogli na vrijeme doći na posao ili u školu.

- Očigledno je da je ovdje u pitanju politika protiv građana Sarajeva. Očigledno je da u svemu tome ljudi ne shvataju šta su uradili na Dan građana Sarajeva, kazao je premijer Mehmedić.

Štrajkovati zbog toga što su male plaće na ovako značaj datum Mehmedića nije iznenadilo, te smatra da "postoji puna vjerovatnoća da u svemu tome nema nevinosti onih koji ne misle o građanima Sarajeva".

Upitan na koga misli kada govori o "političkim igrama", premijer kaže da postoje oni koji misle da se u Sarajevu treba napraviti neki socijalni nemir samo zbog toga da to bude slika Sarajeva, a to nije u redu.

- Nikad neću popustiti nijednom pritisku i jedino mogu voditi dijalog i u dijalogu riješiti problem. Imam zakon, imam mogućnosti da zakonski reagiram. Imam mogućnosti dijaloga i to sam radio od početka. Već 48 sati nisam spavao nego pregovarao i dogovarao, a onda za 6. april, kada očekujem da se svi građani raduju tom datumu, oni se ne mogu prevesti do onih dijelova grada na kojima bi trebalo da obilježe pomen mrtvima koji su mnogo važniji od nas sviju, rekao je za Fenu premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: