{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Neću dozvoliti hapšenja u slučaju Dobrovoljačka"

S
5.6.2009. u 16:54
0
13
"Neću dozvoliti hapšenja u slučaju Dobrovoljačka"
0
"Neću dozvoliti hapšenja u slučaju Dobrovoljačka"
Tarik Sadović (Foto: Sarajevo-x.com)
Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadovič oglasio se povodom posljednjih reakcija zamjenice predsjedavajućeg Doma naroda Državnog parlamenta Dušanke Majkić i predsjedavajućeg Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije Mirka Okolića, koji od SDA traže njenovu smjenu zbog suspenzije potjernica protiv državljana BiH u poznatom slučaju „Dobrovoljačka ulica“.
U njihovom današnjem saopćenju se navodi:

"U slučaju „Dobrovoljačka ulica“, očigledna je namjera Srbije da vođenjem paralelnih postupaka za navodne ratne zločine, koje su navodno počinili državljani BiH, politički destabilizira Bosnu i Hercegovinu i pokuša izjednačiti krivicu za izbijanje rata. Pri tome se, ne smije zaboraviti da je u toku sudski proces protiv Radovana Karadžića i da je ovo pokušaj kompromitacije istaknutih ličnosti i branitelja BiH.

Računali su da će TV kamerama, zabilježiti kako ih domaća policija hapsi i s lisicama na rukama privodi u Tužilaštvo BiH. Ministar Sadović to nikada ne bi dozvolio. A, kome bi odgovarala ta blamaža, nije teško zaključiti.

Čini se, da su tu blamažu, priželjkivali Dušanka Majkić i Mirko Okolić.

Neka oni prije svega, objasne postupke boračkih organizacija RS-a, koje finansira Vlada RS-a i koji dokumentaciju o ratnim zločinima nose u susjednu Srbiju. I Dušanka Majkić i Mirko Okolić su državni funkcioneri. Primaju plaću iz državnog budžeta i dužni su da štite suverenitet Bosne i Hercegovine i integritet njenog pravosuđa", saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: