|

'Nećete više moći zloupotrebljavati Tužilaštvo BiH'

'Nećete više moći zloupotrebljavati Tužilaštvo BiH'
0
F
FENA
25.11.2008. u 11:34
37
komentara
0

dijeljenja
'Nećete više moći zloupotrebljavati Tužilaštvo BiH'
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će neki pojedinci iz međunarodne zajednice morati na drugačiji način da djeluju, te da neće moći, kako je naveo, da zlupotrebljavaju Tužilaštvo BiH. Reagirajući na optužbe poslanika SDS-a u Skupštini da je u RS-u na sceni, kako su rekli, jednopratijski sistem, Dodik je naveo da je ta izjava na fonu tvrdnji koje pokušava da, kako je rekao, nametne prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan kako u RS-u nema demokratije.
On je optužio Gregorijana da “sa nekim ljudima stalno pokuša da neke stvari uradi, naučen na takav postupak s određenim pojedincima u prošlosti”.

Dodik je još naveo da će se još vidjeti jesu li organi Tužilaštva BiH u pravu ili ne.

Entitetski premijer je još dodao da je imao hrabrosti da im kaže da ne može tako da se radi i da u RS-u, kako navodi, ne sjede isti oni ljudi koji su godinama prije ispunjavali sve zahtjeve iz Sarajeva, koje su mogli da smjenjuju i drugo.

“Na to ćete, gospodo iz međunarodne zajednice morati čekati i da na drugi način reagujete”, naveo je Dodik.

Poslanicima SDS-a odgovorio je da je on najviše branio Mirka Šarovića, ukazujući na nedosljednost nakon otvorenog sudskog procesa protiv njega.

Raprava o dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine RS-a pretvorila se u brojne replike poslanika SDS-a, radikala RS-a i Dodika o sukobu u SDS-u, stanju u SNSD-u, djelovanju opozicije, te o tome zašto Vlada nije predložila na usvajanje sa Nacrtom budžeta za 2009.godinu i dokument Ekonomske politike.

Inače, Nacrt budžeta za 2009.godinu povučen je sa dnevnog reda današnjeg zasjedanja.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...