{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Necarinske barijere sa Srbijom i Hrvatskom biće uklonjene"

S
17.3.2010. u 08:42
0
3
"Necarinske barijere sa Srbijom i Hrvatskom biće uklonjene"
0
"Necarinske barijere sa Srbijom i Hrvatskom biće uklonjene"
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević ocijenio je da će BiH postizanjem dogovora sa Srbijom i Hrvatskom o uzajamnom priznavanju sertifikata stvoriti pravni okvir za rješavanje problema necarinskih barijera.
"Intenzivno radimo na identifikovanju i ukidanju nedozvoljenih necarinskih barijera, te pronalaženju rješenja za necarinske barijere koje proizlaze iz razloga sigurnosti proizvoda", rekao je Zirojević za "Nezavisne novine".

Na pitanje koliko će izmjene zakona o carinskoj tarifi, carinskoj politici, stranim investicijama i duvanu uticati na poboljšanje položaja domaćih proizvođača, Zirojević je rekao da je riječ o zakonima koji direktno poboljšavaju položaj privrednika BiH u različitim oblastima.

Prema njegovim riječima, obaveza institucija nadležnih za poljoprivredu na svim nivoima u BiH je da preduzmu sve potrebne mjere, uključujući i dodatna izdvajanja da bi se poljoprivredni proizvodi iz BiH mogli nositi sa konkurencijom i na domaćem tržištu, kao i u EU.

On kaže da u BiH postoji nesklad između velikih potencijala koje ima poljoprivreda i ograničenih finansijskih mogućnosti poljoprivrednika, te navodi da je u Republici Srpskoj nivo izdvajanja za poljoprivredu oko šest odsto budžeta, dok je taj procenat u FBiH gotovo upola manji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: