{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nebojša Vasilić izjasnio se da nije kriv

S
29.1.2008. u 13:51
0
0
Nebojša Vasilić izjasnio se da nije kriv
0
Nebojša Vasilić izjasnio se da nije kriv
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, Nebojša Vasilić se izjasnio da nije kriv. Optužnica tereti Nebojšu Vasilića za krivično djelo porezne utaje.
Optužnica, između ostalog, navodi da je Nebojša Vasilić kao vlasnik i direktor trgovinskog preduzeća „Boks“ d.o.o. iz Doboja, u periodu od maja 2003. do kraja juna 2005. godine nabavljao robu od raznih dobavljača po veleprodajnim cijenama. Prema navodima optužnice Vasilić je obračunavao razliku u cijeni, maržu i porez na promet, formirajući tako maloprodajne cijene robe, te je robu i prodao po maloprodajnim cijenama.

U optužnici se dalje navodi da je optuženi Vasilić, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza na promet, sačinjavao lažnu dokumentaciju o navodnom povlačenju robe iz maloprodajnih objekata u veleprodaju, a zatim iz veleprodajnog objekta u diskont. Na taj način optuženi je, navodno, prikazivao da je robu prodao po diskontnim cijenama koje su i do tri puta niže od maloprodajnih, iako nije imao ovlaštenje za diskontnu prodaju, čime je umanjio osnovicu za obračun poreza na promet.

Time je optuženi Vasilić izbjegao plaćanje poreza na promet, čime je oštetio budžet Bosne i Hercegovine u iznosu od 172.133,85 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: