Nebojša Radmanović se sastao sa Gerijem Robinsom

F
FENA
4.11.2008. u 17:17
0
0
Nebojša Radmanović se sastao sa Gerijem Robinsom
0
Nebojša Radmanović se sastao sa Gerijem Robinsom
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović primio je danas ambasadora Gerija Robinsa, novoimenovanog šefa Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini, u nastupnu posjetu.
Radmanović je Robinsu poželio dobrodošlicu u BiH i izrazio nadu da će njegov mandat biti uspješan, na opštu dobrobit BiH i misije OEBS-a. Ambasador Robins je zahvalio Radmanoviću za prijem i riječi dobrodošlice, izražavajući očekivanje da će OEBS i organi BiH zajedno sarađivati na mnogim pitanjima iz djelokruga rada Misije OEBS-a.

Radmanović je pozitivno ocijenio dosadašnji angažman međunarodne zajednice u BiH, posebno onaj njen dio koji se odnosi na stabilizaciju bezbjednosti, te obnovu i rekonstrukciju ekonomske sfere društva, ali da je došlo vrijeme da se izvrši rekonfiguracija međunarodnog angažmana u BiH, u onim oblastima u kojima veću odgovornost treba da preuzmu domaći organi i izabrani predstavnici BiH.

Ambasador Robins je istakao da se od domaćih vlasti očekuje mudrost i hrabrost za izvođenje svih potrebnih promjena koje stoje pred BiH. On je iznio stav da će OEBS, kao i do sada, pružiti svu potrebnu pomoć BiH, ali će poštovati i odgovornost domaćih vlasti.

Radmanović je posebno apostrofirao dvije oblasti, bezbjednost i obrazovanje, u kojima OEBS i organi BiH mogu preduzeti nove aktivnosti za izvođenje neophodnih reformi koje bi nas približile evropskim vrijednostima društva, saopćeno je iz kabineta Radmanovića.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: