Dodik mu šapnuo
23

Nebojša Radmanović otkrio koliko stranica ima Program reformi BiH i gdje se nalazi

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavio je da nije vidio dokument Program reformi BiH, ali da mu je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao šta piše odnosno ne piše u njemu.

Radmanović je otkrio da dokument ima 25 stranica i da se nalazi u sefu Predsjedništva BiH.

"Tačno je da posljednja dva dana svi pričaju o Programu reformi BiH, najviše opozicija, a treba znati da je on zaključan u Predsjedništvu BiH, ima 25 strana, i komentarisati ga, a ne znati šta u njemu piše je i više nego neozbiljno", rekao je Radmanović u emisiji Pečat na RTRS-u.

Ističe da nije imao priliku vidjeti dokument, ali da je razgovarao sa Dodikom koji mu je prenio neke dijelove dokumenta.

"U dokumentu stoji izričito da njegovo usvajanje ne prejudicira članstvo u NATO. Ono što je jasno da ćemo dokument otvoriti kada počne funkcionisati Vijeće ministara, ali ja sam miran po tom pitanju", iznio je jasan stav Nebojša Radmanović.

On se osvrnuo i na ulogu stranaca u izradi dokumenta Program reformi u BiH.

"Važno je što je rekao britanski ambasador. U Sarajevu se stvarala klima da je to zamjena za neispunjeni uslov za MAP, što apsolutno nije tačno. Svako dokument tumači na svoj način, a on je pod ključem u Predsjedništvu BiH", izjavio je on.