{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neargumentovani navodi o potapanju rudnika soli Tušanj

F
12.11.2007. u 12:52
0
0
Neargumentovani navodi o potapanju rudnika soli Tušanj
0
Neargumentovani navodi o potapanju rudnika soli Tušanj
Predstavnici Rudarskog instituta iz Tuzle još jednom su ponovili da su učestale izjave prema kojima u procesu potapanja sonih ležišta ispod gradskog jezgra Tuzle dolazi do ekstremnih pojava koje ukazuju na alarmantno stanje nerealne i neargumentovane te da nema razloga za paniku.
Kako je istakao Esad Oruč, izvršni direktor Rudarskog instituta, sudeći prema dinamici kretanja podzemnih voda u području masiva, uočene su izuzetne zakonitosti koje samo pomažu zaključiti da se u području masiva ne dešava ništa nepredviđeno.

"To nepredviđeno mogu da budu nagli prolomi, pomjeranja, isticanje na površini ali takvih pojava za sada nema“, kazao je Oruč.
U ovom periodu, navodi Oruč, s nivoima podzemnih voda blizu se takozvanog kvaziprirodnog stanja, a to je stanje koje će se uspostaviti s prirodnim režimom prihranjivanja i dreniranja“, naglasio je izvršni direktor Rudarskog instituta Tuzla.

Navodi da je evidentirano usporavanje procesa slijeganja, što je jedan od prvih pozitivnih efekata prestanka crpljenja slane vode iz sonih ležišta“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: