{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ne želimo čekati još ubistava"

S
24.4.2009. u 09:57
0
33
"Ne želimo čekati još ubistava"
0
"Ne želimo čekati još ubistava"
Ubistva koja su u 2008. počinili maloljetni delinkventi uzburkala su javnost koja je vršila pritisak na Vladu Kantona Sarajevo i Gradsku upravu da poduzmu akcije u obezbjeđivanju veće sigurnosti građana. Nakon pritisaka uslijedilo je usvajanje Akcionog plana Vlade Kantona Sarajevo. Danas se navršava godina dana od njegovog usvajanja, a na provedbi plana u djelo nije se učinilo ništa.
Kako se opasnost kojoj su građani izloženi nije otklonila, Udruženje "Akcija građana" pokrenula je novu kampanju podsjećajući da je "prošlo 365 dana" i da građani ne žele "čekati na još ubistava"

Cilj kampanje je, kako ističu, ponovni pritisak na odgovorne, a započet će simboličnom akcijom pred zgradom Vlade KS-a u petak, 24. aprila 2009. u 12:05.

"Napominjemo da nije riječ o protestnom okupljanju već o simboličnoj akciji. Kampanja će trajati 15 dana i sastoji se od sljedećeg: 1. Billboardima, radio jinglovima, lecima i posterima, medijskim saopštenjima obaviještavamo javnost o samo nekim od posljedica nesprovođenja ovog Akcionog plana; 2. Pozivamo građane da telefonski pitaju Vladu KS zašto je stanje takvo kakvo jeste (građanima su na raspolaganju i ostali vidovi komunikacije: e-mail, pismo, lični odlazak u prostorije Vlade itd.). Telefon Vlade Kantona Sarajevo je: 033 562-071
Uspjeli smo postići usvajanje Akcionog plana, očito je da Vladu KS moramo natjerati da radi ono za što je plaćena i da sprovede vlastiti plan", poručuju iz UG "Akcija građana"."Poštovani građani: nazovimo Vladu Kantona Sarajevo na telefon 033/562-071 Pitajmo. Kritikujmo. Samo ne šutimo!" njihova je poruka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: