{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ne želimo čekati još ubistava"

S
24.4.2009. u 09:57
0
33
"Ne želimo čekati još ubistava"
0
"Ne želimo čekati još ubistava"
Ubistva koja su u 2008. počinili maloljetni delinkventi uzburkala su javnost koja je vršila pritisak na Vladu Kantona Sarajevo i Gradsku upravu da poduzmu akcije u obezbjeđivanju veće sigurnosti građana. Nakon pritisaka uslijedilo je usvajanje Akcionog plana Vlade Kantona Sarajevo. Danas se navršava godina dana od njegovog usvajanja, a na provedbi plana u djelo nije se učinilo ništa.
Kako se opasnost kojoj su građani izloženi nije otklonila, Udruženje "Akcija građana" pokrenula je novu kampanju podsjećajući da je "prošlo 365 dana" i da građani ne žele "čekati na još ubistava"

Cilj kampanje je, kako ističu, ponovni pritisak na odgovorne, a započet će simboličnom akcijom pred zgradom Vlade KS-a u petak, 24. aprila 2009. u 12:05.

"Napominjemo da nije riječ o protestnom okupljanju već o simboličnoj akciji. Kampanja će trajati 15 dana i sastoji se od sljedećeg: 1. Billboardima, radio jinglovima, lecima i posterima, medijskim saopštenjima obaviještavamo javnost o samo nekim od posljedica nesprovođenja ovog Akcionog plana; 2. Pozivamo građane da telefonski pitaju Vladu KS zašto je stanje takvo kakvo jeste (građanima su na raspolaganju i ostali vidovi komunikacije: e-mail, pismo, lični odlazak u prostorije Vlade itd.). Telefon Vlade Kantona Sarajevo je: 033 562-071
Uspjeli smo postići usvajanje Akcionog plana, očito je da Vladu KS moramo natjerati da radi ono za što je plaćena i da sprovede vlastiti plan", poručuju iz UG "Akcija građana"."Poštovani građani: nazovimo Vladu Kantona Sarajevo na telefon 033/562-071 Pitajmo. Kritikujmo. Samo ne šutimo!" njihova je poruka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: