{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne treba nam MMF da bi saznali stanje

S
15.5.2009. u 09:53
0
1
Ne treba nam MMF da bi saznali stanje
0
Ne treba nam MMF da bi saznali stanje
Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić izjavio je da se u BiH u svakom trenutku mora znati stvarno stanje, da li je u suficitu ili deficitu, a ne da Međunarodni monetarni fond (MMF) dođe i utvrdi deficit na godišnjem nivou od 2,2 milijardi KM.
On je istakao da je osnovni pristup za pokrivanje deficita prilagođavanje domaćih vlasti toj situaciji, odnosno "da se krene sa uštedama i sagleda dokle se sa time može ići".

"Ne smije se ići ispod nivoa izdržljivosti i mi smo dogovorili da možemo uštedjeti 600 miliona KM. Time pokazujemo spremnost za smanjenje javne potrošnje koja ugrožava likvidnost zemlje", istakao je Vrankić.

Ministar finansija i trezora BiH smatra da Hrvatima treba da pripadne više rukovodećih mjesta, a kao argument za to naveo je da Hrvati nemaju nijednu funkciju u pravosuđu, te da su na čelnim mjestima agencija najmanje uticajni.

"Država se mora urediti kako bi tri naroda imala ravnopravnu poziciju. Pa to je pravilo vrijedilo i u bivšoj Jugoslaviji", zaključio je Vrankić za "Večernji list", izdanje za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: