{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne treba nam MMF da bi saznali stanje

S
15.5.2009. u 09:53
0
1
Ne treba nam MMF da bi saznali stanje
0
Ne treba nam MMF da bi saznali stanje
Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić izjavio je da se u BiH u svakom trenutku mora znati stvarno stanje, da li je u suficitu ili deficitu, a ne da Međunarodni monetarni fond (MMF) dođe i utvrdi deficit na godišnjem nivou od 2,2 milijardi KM.
On je istakao da je osnovni pristup za pokrivanje deficita prilagođavanje domaćih vlasti toj situaciji, odnosno "da se krene sa uštedama i sagleda dokle se sa time može ići".

"Ne smije se ići ispod nivoa izdržljivosti i mi smo dogovorili da možemo uštedjeti 600 miliona KM. Time pokazujemo spremnost za smanjenje javne potrošnje koja ugrožava likvidnost zemlje", istakao je Vrankić.

Ministar finansija i trezora BiH smatra da Hrvatima treba da pripadne više rukovodećih mjesta, a kao argument za to naveo je da Hrvati nemaju nijednu funkciju u pravosuđu, te da su na čelnim mjestima agencija najmanje uticajni.

"Država se mora urediti kako bi tri naroda imala ravnopravnu poziciju. Pa to je pravilo vrijedilo i u bivšoj Jugoslaviji", zaključio je Vrankić za "Večernji list", izdanje za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: