"Ne slabiti butmirski paket"

S
SRNA
24.11.2009. u 17:06
0
12
"Ne slabiti butmirski paket"
0
"Ne slabiti butmirski  paket" Foto: A. Panjeta
Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ Zlatko Lagumdžija istakao je da je za ovu stranku neprihvatljiv bilo koji prijedlog koji bi umjesto dalje dogradnje i preciziranja butmirskog paketa išao ka njegovom slabljenju.
Lagumdžija, kojem je delegacija predstavnika EU i SAD danas predstavila novi paket ustavnih reformi, naglasio je da za SDP BiH neće biti prihvatljiv bilo koji prijedlog koji bi bio ispod stavova koji su izneseni u obraćanjima potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i evropskog komesara za proširenje EU Olija Rena u parlamentu BiH.

Predsjednik SDP-a BiH je informisao predstavnike međunarodne zajednice da će danas biti održana vanredna sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će rukovodstvo zauzeti stav u vezi modifikovanog butmirskog prijedloga.

Lider SDP BiH na sastanku je iznio stav o modifikovanom prijedlogu, koji je nakon konsultacija sa predstavnicima stranaka učesnica procesa danas predstavljen i ponuđen od predstavnika EU i SAD, saopšteno je iz ove stranke.

Lagumdžija je danas imao i odvojen susret sa ambasdorom Rusije u BiH Aleksandrom Bocan-Harčenkom.


Srni je iz Ambasade Švedske potvrđeno da predstavnici EU i SAD nastavljaju danas da se sastaju sa predstavnicima političkih partija.

Današnje razgovore vode otpravnik poslova Ambasade SAD Džonatan Mur, švedski ambasador Bose Hedberg, čija zemlja predsjedava EU, i direktor Generalnog sekretarijata Savjeta EU za spoljne poslove Robert Kuper.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: