BIHAMK
0

Ne putujte tokom najvećih vrelina, imajte strpljenja na granici

FENA
Na svim putevima koji vode ka jugu naše zemlje danas je pojačan promet vozila. Vozačima se savjetuje da izbjegavaju vožnju na duže relacije tokom dana ili, ukoliko putuju, da prave češće pauze.

I dalje je, zbog radova u tunelu "Čeljigovići“, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. U funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja neophodnih radova saobraćaj je obustavljen i na dionici magistralnog puta M-18 Živinice-Šićki Brod. Za vrijeme radova putnička vozila koriste dionicu Husino-Miladije-Tuzla-Šićki Brod, a teretna vozila regionalni put Živinice-Dubrave-Tuzla.

Radi održavanja Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu "Banja Luka-Vrbas 2011", saobraćaj je još danas potpuno obustavljen na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac-Crna Rijeka. Za vrijeme obustave putnička vozila koriste alternativni pravac Banja Luka-Han Kola-Krupa na Vrbasu, a za autobuse i teretna vozila preporučuje se putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak, zbog održavanja auto trke, danas od 11 do 13:30 sati saobraćaj će biti obustavljen u Vlasenici (od ulice Romanijska do restorana Javor) i preusmjeren na obilazni pravac Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Han Pijesak.

Na dionici puta Bihać-Kulen Vakuf-Bihać danas u vremenu od 09 do 16 sati vozi se biciklistička utrka “Državno cestovno prvenstvo BiH za 2011 godinu”. Utrka se vozi u normalnom režimu saobraćaja, tako da vozači na dionici M-5 Bihać-Dubovsko trebaju voziti maksimalno oprezno.

Do 23. jula ove godine u vremenu od 21 do 05 sati izvode se radovi na pranju tunela Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče, a za to vrijeme vozila će saobraćati jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf na mostu na Komaru u funkciji je jedna traka, tako da se saobraća naizmjenično (postavljeni semafori).

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se skoro jedan sat, a na graničnim prelazima Prisika i Crveni Grm od 20 do 30 minuta. Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da su za putnička vozila u funkciji i granični prelazi Unka (prema Makarskoj rivijeri) i Čepikuće (prema području Dubrovačke regije).