{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne postoji strategija i vizija budućeg državnog uređenja BiH

F
2.2.2009. u 13:54
0
1
Ne postoji strategija i vizija budućeg državnog uređenja BiH
0
Ne postoji strategija i vizija budućeg državnog uređenja BiH
Zahtjevi BH PATRIOTA inicirani su u situaciji kada je postalo očito da među izabranim političkim predstavnicima patriotskih orijentiranih građana BiH ne postoji strategija i vizija budućeg državnog uređenja BiH niti minimum političkog konsenzusa o najbitnijim pitanjama budućnosti naše zemlje.
Ovo je jedan od zaključaka konferencije "BiH PATRIOTE" održane 31. januara u Sarajevu uz učešće više od 100 prisutnih "Zahtjeva patriota o budućem državnom uređenju Bosne i Hercegovine".

Zahtjevi BH PATRIOTA koji su dobili podršku najprominentnijih imena univerzitetske, kulturne, javne društvene scene za svoju aktivnost će bazirati na dokumentu "Zahtjev BH patriota o budućem uređenju države BiH" kao minimumu koji ne bi smio niko ko učestvuje u pregovorima ili donosi odluke uime patriota BiH prekršiti prihvatajući manje od onoga što je definirano "Zahtjevima".

BH PATRIOTI pozivaju sve patriotski opredijeljene intelektualce, društveno angažovane pojedince da se uključe u Inicijativu, te da svojim doprinosom onemoguće otvorene nasrtaje antibosanskohercegovačkih djelovanja njenih vladajućih političkih struktura i dijelova međunarodne zajednice koji mogu imati katastrofalne posljedice za opstanak i budućnost naše zemlje.

BH PATRIOTI će intenzivirati svoje djelovanje na cjelokupnoj teritoriji BiH radi provođenja u djela definiranih "Zahtjeva", saopćili su BH PATRIOTI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: