Mladen Bosić
0

"Ne odričemo se zaključaka Parlamenta RS-a"

SRNA
Srpska demokratska stranka (SDS) neće prihvatiti zahtjev visokog predstavnika Valentina Incka kojim od Narodne skupštine Republike Srpske traži da poništi svoje zaključke o prenosu nadležnosti sa RS na BiH.

"Stav Predsjedništva SDS-a jeste da se ne odriče zaključaka Narodne skupštine RS i naši poslanici neće podržati zahtjev za njihovim ukidanjem, ako se nešto tako pojavi na dnevnom redu", izjavio je novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić, uoči sastanka lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem u vezi sa Inckovim zahtjevom.

Sastanku prisustvuju predsjednik i potpredsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Igor Radojičić, te predsjednici DNS-a Marko Pavić, SDS-a Mladen Bosić, SP-a Petar Đokić, SRS-a RS Milanko Mihajlica i predsjednik Izvršnog odbora PDP-a Zoran Đerić. 

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Incko obratio se pismom od 25. maja predsjedniku Narodne skupštine RS Igoru Radojičiću od kojeg zahtijeva da se angažuje da parlament Srpske prije 11. juna glasanjem usvoji zaključak, kojim bi zaključak od 14. maja bio proglašen ništavnim.