BH Telecom upozorava
0

Ne odgovarajte na SMS poruku o dobitku 5 KM

Sarajevo-x.com
Kompanija BH Telecom upozorila je svoje korisnike da ne odgovaraju na SMS poruku o navodnom dobitku od 5 KM, jer je riječ o prevari.

"Obaviješteni smo da je veliki broj korisnika usluga naše BH Mobile mreže primio SMS poruku koja se šalje 'u ime BH Telecoma'. U SMS poruci se navodi da BH Telecom slavi 25-tu godišnjicu poslovanja, te da korisnik SMS poruku proslijedi na četiri mobilna broja, za što mu se obećava nagrada od BH Telecoma - dopuna od 5 KM", navodi se u saopćenju BH Telcoma.

Istakli su da je riječ o prevari i da te poruke ne šalje BH Telecom.

"Uz žaljenje koje izražavamo korisnicima koje su pošiljaoci ove nekorektne poruke već prevarili i uznemirili, obavještavamo da smo kao operator poduzeli potrebne aktivnosti kako bismo došli do informacije ko su počinioci ovog ružnog djela.

Nakon toga ćemo se obratiti i nadležnim organima kako bi počinioci bili kažnjeni, kao i zbog sprječavanja sličnih pojava u budućnosti", navodi se u saopćenju.

IZ BH Telecoma su korisnike zamolili da zanemare SMS poruku ukoliko je dobiju, te da imaju u vidu činjenicu da BH Telecom sve informacije o realizaciji bilo kakvih aktivnosti u vezi sa korisnicima objavljuje u sredstvima javnog informisanja, kao i na web stranici www.bhtelecom.ba.