|

"Ne dozvoljavam Dodiku da mi drži lekcije!"

"Ne dozvoljavam Dodiku da mi drži lekcije!"
0
F
FENA
20.11.2009. u 18:42
133
komentara
0

dijeljenja
"Ne dozvoljavam Dodiku da mi drži lekcije!"
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko reagovao je na neosnovane optužbe koje je o njemu danas izrekao Milorad Dodik povodom smrti i sahrane patrijarha Pavla.
U reagovanju OHR-a između ostalog se navodi da je Inzko privatno, a ne javno, izjavio saučešće mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, te kako je naprosto iznenađujuće da se Dodik koristi smrću poglavara Srpske pravoslavne crkve kako bi dobio političke poene.

"Povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla, Valentin Inzko je uputio pismo saučešća mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Nikolaju u kojem je, između ostalog, naveo da je imao čast lično upoznati patrijarha. Valentin Inzko je u pismu naglasio da je patrijarh mnogo učinio za Srpsku pravoslavnu crkvu i da je puno značio srpskom narodu. Smatra da bi patrijarhu bilo drago da je znao da se Inzko lično zalaže za povratak Srpskoj pravoslavnoj crkvi zgrade sarajevske bogoslovije, koju je i gospodin Pavle pohađao.

Valentin Inzko je privatno, a ne javno, izrazio saučešće, jer smatra da je to privatni čin koji ne smije biti predmet javne rasprave.

Iznenađeni smo što Milorad Dodik koristi smrt poglavara Srpske pravoslavne crkve za neukusno dobijanje jeftinih političkih poena. To je neprimjereno i nedostojno, a takve izjave su znak da je počela predizborna kampanja.

Valentin Inzko, koji je od 1986. godine ktitor Bogoslovnog fakulteta u Beogradu, ne dozvoljava gospodinu Dodiku, nekadašnjem članu političke opcije koja je bila u sukobu sa crkvom, da mu drži lekcije povodom smrti vjerskog velikodostojnika", saopćeno je iz OHR-a.
Prijavi grešku


Komentari (133)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...