|

Ne dogovore li se lideri, bit će još teže

Ne dogovore li se lideri, bit će još teže
0
F
FENA
10.11.2009. u 11:26
12
komentara
0

dijeljenja
Ne dogovore li se lideri, bit će još teže
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Inzko do sada je davao svoju punu podršku Butmirskom procesu i nastavit će podržavati taj proces koji je od ključnog značaja za BiH, izjavila je danas Feni glasnogovornica OHR-a Ljiljana Radetić zamoljena za komentar u vezi sa sastankom stranačkih lidera koji je za četvrtak u Sarajevu zakazao predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić.
Tihićev poziv, međutim, nisu prihvatili Stranka za BiH i Socijaldemokratska partija BiH.

- Ukoliko političke stranke postignu minimum potrebnog dogovora, i to učine uz ili bez vodeće uloge međunarodne zajednice, to će omogućiti ubrzanje evropskih i evroatlantskih integracija i pozicionirati BiH na putu ka članstvu u NATO-u i EU, uz sve prednosti koje to članstvo nosi, kazala je Radetić.

Međutim, ukoliko lideri političkih stranaka i dalje ne budu mogli postići dogovor, građani Bosne i Hercegovine će osjetiti negativne efekte ekonomije u stagnaciji i pogoršavanju političke klime.

- U tom slučaju će biti još teže postići napredak i bit će izgubljeno dodatno vrijeme, upozorila je glasnogovornica OHR-a.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...