Zajednica građana BiH u Vancouveru
0

"Ne dijelite ono što se dijeliti ne može"

Sarajevo-x.com
Zajednica građana BiH iz Vancouvera oglasila se saopštenjem za javnost u kojem žele uputiti poruku bh. liderima i institucijama da se "kategorično protivi svakom pokušaju dijeljenja države, kao i dogovora koji neumitno vode ukidanju njene državnosti".

"Nema budućnosti zemlje sa podjelom na etničke cjeline. Svih ovih godina svjedoci smo i pokušaja političkog legalizovanja posljedica agresije i genocida čelnika RS i tzv. HB", navodi se u saopštenju.

"Zabrinjavajuće je zasićenje međunarodne zajednice Bosnom, kao i nejedinstvo lidera bošnjačkog naroda, a nad domovinom opasno lebde duhovi Miloševića i Karadžića, smijući nam se iz kravate Milorada Dodika. Smatramo da je dogovor, poput posljednjeg u Prudu kod Bosanskog Šamca, ukidanje države, prebacivanjem njenih nadležnosti na teritorijalne jedinice, pristajanje na rezultate etničkog čišćenja, betoniranje temelja Republike Srpske i omogućavanje separatistima iz redova srpskog i hrvatskog naroda da legalno putem referenduma pridruže svoje jedinice Srbiji i Hrvatskoj, svođenjem cjelokupnog bošnjačkog stanovništva na manje od 23% teritorije BiH. I to je kraj postojanja BiH. Naša djeca ostaju bez domovine. Ono što nam je ostavljeno u nasljedstvo nismo znali očuvati. Bićemo prokleti i u grobu", piše pisac i publicista Nihad Krupić ispred zajednice bh. građana u Vancouveru koji poručuju:

"Mi patrioti BiH nikad nećemo pristati na ovaj scenario. Na sav glas, iz daleke Kanade, grada Vancouvera, vam poručujemo: Ne dijelite ono što se dijeliti ne može!"