{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ne budi idiot!"

S
29.9.2008. u 12:12
0
14
"Ne budi idiot!"
0
"Ne budi idiot!"
Omladinski pokret Revolt je u nedjelju, 28. septembra, započeo realizaciju kampanje “Ne budi idiot!” čiji je glavni cilj motivacija građana, prije svih mladih ljudi, na izlazak na lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 5. oktobra 2008. godine.
Kampanja će obuhvatiti distribuciju plakata i ostalog promotivnog materijala, te nekoliko uličnih akcija u Tuzli, ali i ostalim gradovima Bosne i Hercegovine.

"Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori u kojima će građani/ke izabrati načelnike i vijećnike svojih opština i gradova. Glasnjem ispunjavamo svoju građansku obavezu, ali i dajemo sebi pravo da sutra pozivamo na odgovornost političare koje smo izabrali," kažu iz ovog pokreta.

"Predstojeći izbori su idealna prilika da kaznimo političare i stranke koje čine vladajuću koaliciju na državnom i entitetskom nivou, glavnim krivcima za socijalno-ekonomsku situaciju i izolaciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina. Smatramo da postoje brojne građanske i progresivne političke opcije koje zaslužuju glasove građana ove zemlje," navodi se u saopštenju.

"Riječ “idiot” se koristi svakodnevno, ali svoje korijene vuče iz grčke riječi “idios” kojima su antički Grci označavali apolitične osobe koje nisu glasale i učestvovale u odlučivanju u grčkim polisima. Kampanjom želimo ohrabriti građane da u što većem broju izađu na izbore, a svako izjednačavanje grčkih “idiota” sa onima koji neće glasati 5. oktobra nije slučajno," ističu iz "Revolta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: