{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NBS:Razmotriti mogućnost zamrzavanja diplomatskih odnosa s Hrvatskom

F
25.10.2007. u 16:04
0
0
NBS:Razmotriti mogućnost zamrzavanja diplomatskih odnosa s Hrvatskom
0
NBS:Razmotriti mogućnost zamrzavanja diplomatskih odnosa s Hrvatskom
Narodna bošnjačka stranka (NBS), kao jedina stranka u BiH koja u svom programu zagovara izgradnju luke Neum s povezivanjem koridora 5-C, traži od Predsjedništva BiH da povuče ambasadora iz Hrvatske radi konsultacija i razmatranja mogućnosti o zamrzavanju diplomatskih odnosa s Hrvatskom zbog početka izgradnje mosta na Pelješcu.
NBS smatra da je izjava hrvatskog premijera Ive Sanadera usmjerena protiv Bošnjaka, atak na suverenitet BiH, te sugerira bojkot njegove vlade, odnosno svih hrvatskih prozvoda i poslovnih aranžamana dok traje njegov mandat premijera.

U saopćenju NBS se navodi da će ta stranka također bojkotirati sve političke aktivnosti HDZ-a i HDZ 90 zbog političke podrške Senaderu na predstojećim izborima, ukoliko se na ograde od njegove politke prema BiH.

"Pošto ni Hrvatska ni Srbija, kao supotpisnice Dejtonskog sporazuma, nisu ratificirale sporazum o granicama, NBS traži od OHR-a da već na narednom zasjedanju Vijeća za implementaciju mira u BiH, ovo pitanje stavi na dnevni red i privoli susjedne zemlje da pristupe ratificiranju ovog sporazuma kao jednoj od obaveza preuzetih u Dejtonu", navodi se u saopćenju NBS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: