NBS poziva poslanike da odbiju inicijativu za izmjenu Ustava

F
FENA
23.12.2008. u 15:16
0
11
NBS poziva poslanike da odbiju inicijativu za izmjenu Ustava
0
NBS poziva poslanike da odbiju inicijativu za izmjenu Ustava
Narodna bošnjačka stranka (NBS) smatra neprincipijelnim i politički nemoralnim pismo trojice lidera političkih stranaka Dragana Čovića, Sulejmana Tihića i Milorada Dodika, Parlamentarnoj skupštini BiH u formi inicijative za izmjene Ustava te stoga poziva poslanike da odbiju takvu inicijativu.
Posebno nemoralnom ponudom smatraju onu lideru SDPBiH Zlatku Lagumdžiji za ulazak u vlast za protuusluge davanja podrške ovoj inicijativi u parlamentu.

"Opće je poznata istina da su lideri istrgovali ovakve inicijative i sporazume kako bi ih se amnestiralo i politički i krivično, od kriminalno političkih afera Dragana Čovića i Milorada Dodika", stoji u saopćenju NBS-a.

Ovakvi kompromisi lidera koji su istrgovali amnestije od kriminalno političkih rabota platit će, smatra NBS, Bošnjaci kroz vitalne nacionalne interese pod tačkama izmjene Ustava, državne svojine i popisa stanovništva.

"Apeliramo na savjest, posebno bošnjačkih poslanika, da svoje odluke donose sami po svojoj savjesti a ne po diktatu lidera", stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik NBS-a Nedžad Latić.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: