BiH
0

NBS: Neprimjeren spot Dine Merlina

FENA
Narodna bošnjačka stranka (NBS) smatra neprimjerenim spot Dine Merlina sa pjesmom Dabogda u kojem lik imama sa ahmedijom pleše na način nedostojan takve vjerske titule.

"Kontekst pjesme u kojoj se spominje Allahove ime, ne ostavlja mjesta nikakvoj umjetničkoj fikciji ili aluziji, osim da plesač sa ahmedijom na glavi, uz dvojicu drugih kršćanskih sveštenika, predstavlja islamskog sveštenika", kaže se danas u saopćenju NBS-a, koje je potpisao njen predsjednik Nedžad Latić.

NBS traži od Dine Dervišhalidovića - Merlina, da obustavi emitiranje ovog spota kojim se omalovažava časna ahmedija kao i autoritet imama za kojim vjernici čine molitvu Allahu.

"Ukoliko to Dervišhalidović ne učini, NBS će pozvati vjernike muslimane da bojkotiraju kupovanje nosača zvuka sa ovom pjesmom, odnosno posjećivanje koncerata Dine Merlina", ističe se u saopćenju NBS-a.

NBS je uputio i molbu svim medijima, posebno BHT-u kao producenta, da obustave emitiranje ovoga spota iz poštovanja prema svojim gledaocima vjernicima.