BiH
0

NBA: Izabrane All-Star ekipe, Jordan ipak igra (?)

Klix.ba
Danas su objavljene pune postave za okršaj najboljih igrača NBA lige, a za najveće iznenađenje se pobrinuo kineski novajlija <b>Yao Ming</b>, koji je iz prve postave zapada izbacio najjačeg centra današnjice, <b>Shaquille ONeala</b>. Od danas objavljenih rezervi, iznenađenje je što je izabran <b>Michael Jordan</b>, koji je sam već izjavio da ne želi igrati na All-Staru, a <b>Karl Malone </b>je po prvi put nakon 15 godina ostao bez mjesta među najboljima. Pune postave pogledajte u nastavku...

Pored Malonea, istaknutiji igrači koji nisu izabrani za All-Star su Ron Artest iz Indiane, Washingtonov Jerry Stackhouse, i Dallasov Michael Finley.

Istočna konferencija:

C - Ben Wallace (DET) PF - Jermaine ONeal (IND) SF - Vince Carter (TOR) SG - Tracy McGrady (ORL) PG - Allen Iverson (PHI)

rezerve: Jason Kidd (NJN)

Michael Jordan (WAS) Paul Pierce (BOS) Antoine Walker (BOS) Brad Miller (IND) Zydrunas Ilgauskas (CLE) Jamal Mashburn (NOH)

Zapadna konferencija:

C - Yao Ming (HOU)

PF - Tim Duncan (SAN) SF - Kevin Garnett (MIN) SG - Kobe Bryant (LAL) PG - Steve Francis (HOU)

rezerve: Shaquille ONeal (LAL) Stephon Marbury (PHO) Shawn Marion (PHO) Steve Nash (DAL) Dirk Nowitzki (DAL)

Gary Payton (SEA) Chris Webber (SAC)

Klupu istoka će predvoditi trener Indiane Isaiah Thomas, a zapad trener Sacramenta Rick Adelman. All-Star utakmica se odigrava 9. februara u Atlanti.