Liste za izbore
551

NB za državni nivo predvode Fuad Kasumović i Salko Sokolović, za FBiH i Razija Mujanović

Klix.ba
Poput većine drugih stranaka i Nezavisni blok je danas predao liste za oktobarske izbore, a na njima je 90 posto novih ljudi u politici, s velikim procentom mladih. Liste su predate za sve nivoe vlasti.

Tako listu za Skupštinu Kantona Sarajevo predvodi prof. dr. Kemal Dizdarević, ugledni neurohirurg, a na listi su još i Medina Jahić, poduzetnica, Fahro Ćatović, najmlađi zlatni ljiljan i paraolimpijac, Dubravka Ivićević, poznata društvena aktivistkinja i humanitarka, Armin Topalović, sportista i selektor karate reprezentacije BiH, prof. dr. Muharem Karamujić, šef katedre na Ekonomskom fakultetu i drugi.

U Tuzlanskom kantonu listu predvode prof. dr. Amra Bratovčić i Admir Čavalić, ekonomski analitičar i profesor na Univerzitetu u Tuzli, u Zeničkom kantonu prof. dr. Nusret Imamović iz Zavidovića, u Mostaru mr. Adis Šehić, u Bihaću Nisvet Jusić i mr. Irma Pašić i u Travniku dr. Asmir Karadža iz Bugojna.

Liste za Parlament FBiH predvode Almir Šahinpašić, bivši generalni direktor NLB banke iz Tuzle, mr. Hasan Osmanović, privatni poduzetnik iz Gradačca, Elmedin Voloder, poduzetnik iz Sarajeva, akademik Refik Šećibović iz Konjica, Erhad Imočanin, privatni poduzetnik iz Donjeg Vakufa, te Eldin Vrače, predsjednik Snage Centra iz Zenice. Na ovim listama su, između ostalih i Ramiz Karić, predsjednik Asocijacije poslodavaca TK, akademik Mujo Demirović, bivši rektor Univerziteta u Bihaću, dr. Dženana Hodžić, legendarna košarkašica Razija Mujanović, poduzetnica Lejla Kečo i drugi.

Parlament BiH predvode Fuad Kasumović u Zenici, Edin Ibrišević u Tuzli, Salko Sokolović u Mostaru, makroekonomski analitičar Faruk Hadžić u Sarajevu, a u Krajini novinar i humanista Muhamed Mahmutović.

Na ovim listama se, između ostalih nalaze i Irina Dobnik, priznata umjetnica i glumica, mr. Edib Smolo, hafiz iz Kaknja, Asim Ćemalović, iz dijaspore, bivši bh. konzul u New Yorku, Aida Baručija iz Zenice, Bahrudin Kumro iz Sarajeva...

Ranije je za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda kandidiran Senad Šepić, lider ove stranke, aktuelni poslanik i predsjedavajući bh. delegacije u Parlamentu Vijeća Evrope.