Goražde
0

Nazif Uruči predložio sastav nove vlade

FENA
Mandatar Vlade BPK Goražde Nazif Uruči danas je Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona uputio prijedlog novog saziva Vlade.

Konkretan prijedlog s imenima budućih ministara uslijedio je nakon gotovo tri mjeseca od izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi ovog kantona. Za to vrijeme obavljena je procedura potvrđivanja mandatara te ostavljeno prostora za eventualne političke dogovore.

Kako ističe mandatar Nazif Uruči, nova Vlada je prijedlog SDA, koja bi po nekima trebala biti vlada eksperata.

" S obzirom na to da sam mandatar u osnovi smatram da se radi samo o vladi koja treba da bude vlada građana BPK Goražde i nadam se da će, ukoliko Skupština usvoji ponuđeni prijedlog, ovi ministri odgovoriti postavljenom zadatku i to vrlo uspješno. Za funkciju ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta predložena je Alma Delizaimović, privrede Mustafa Kurtović, ministra unutrašnjih poslova Nusret Sipović, finansija Muhidin Pleh, pravosuđa, uprave i radnih odnosa Radmila Janković, socijalne politike, zdravstva, raseljenih osoba i izbjeglica Demir Imamović, za ministra za boračka pitanja Dževad Adžem te urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoliša Vladimir Nedimović", precizirao je Uruči.

Da li će BPK Goražde dobiti novu Vladu trebalo bi biti poznato možda već u ponedjeljak 16.novembra za kada je zakazana sjednica Skupštine BPK, a kojoj je dostavljen prijedlog za sastav nove Vlade.

Nepovjerenje aktuelnoj Vladi BPK Goražde kantonalna skupština većinom glasova izglasala je 18. augusta.