{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO završio pretres stanova Karadžićeve djece

N
27.5.2005. u 08:16
0
0
NATO završio pretres stanova Karadžićeve djece
0
NATO završio pretres stanova Karadžićeve djece
Vojnici snaga NATO-a završili su sinoć akciju na Palama, koju su započeli u četvrtak ujutro pretresom stanova u kojima žive djeca najtraženijeg haaškog optuženika Radovana Karadžića, sin Saša i kćer Sonja.
Kako je precizirano, vojnici preostalih snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini su izvodili akciju traganja za dokazima i informacijama o Karadžiću, kao i o ljudima koji mu pomažu u skrivanju.

Glasnogovornik NATO-a u BiH Derek Chapel je izjavio da će ove aktivnosti, s ciljem da se "dođe do informacija o Radovanu Karadžiću i osobama koje mu pomažu", biti nastavljene.

On je potvrdio da su iz stanova Saše i Sonje odnijete neke stvari, koje će biti analizirane u vojnoj bazi snaga NATO-a u Butmiru kod Sarajeva.

Pripadnici NATO-a, uglavnom američki vojnici, na Palama su srijedu i četvrtak izvršili pretres stambenih objekata u kojima žive članovi porodice Radovana Karadžića i obavili razgovore s njegovom suprugom Ljiljanom, sinom Sašom, kćerkom Sonjom i drugim osobama koji su se zatekli u stanovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: