{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim

A
29.3.2013. u 12:36
0
Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim
0
Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim
Nataša Zimonjić-Čengić (Foto: Anadolija)
Nataša Zimonjić-Čengić (85) majka je pokojnog Gorana Čengića, čuvenog sarajevskog rukometaša kojeg je zapovjednik "Bijelih anđela"Veselin Vlahović Batko ubio u sarajevskom naselju Grbavica 1992. godine. U razgovoru za agenciju Anadolija (AA) komentirala je presudu Suda Bosne i Hercegovine prema kojoj je ''Monstrum s Grbavice'' osuđen na 45 godina zatvora.
Nataša Zimonjić-Čengić potomak je crnogorske kraljevske porodice, a njena baka je rođena sestra crnogorske kraljice Milene Petrović. Iz iste te Crne Gore porijeklom je i Vlahović, koji je ubio njenog sina.

Zimonjić-Čengić kaže da nije gledala presudu Vlahoviću u direktnom prijenosu, ali ju je slušala. Tako joj je, veli, lakše.

"Ovo je neka vrsta pravde jer sud ne može više kazne ni da mu dadne. Nemamo doživotni zatvor. I ovo 45 godina, ko zna da li će biti 45 godina. Ali, znate šta. Najteže je to što se zločini dešavaju, hiljade ljudi nastrada, a jedna je kazna. To je žalosno. On je kažnjen za četiri ili pet ljudi. Vjerovatno će mu dobro biti u novom džemperima i košuljama kao što je bilo i na suđenju. Interesantno je da neko želi njega braniti, da se nađe neko da ga brani", kazala je Nataša Zimonjić-Čengić.

Na pitanje da li, ipak, može biti zadovoljna, odgovorila je: "Sad ću vam reći jednu stvar koja u biti ne liči baš na mene. Ja bih voljela da on uopće nije osuđen pa da mu ja sudim, znate. Kad bih mogla, a ja opet ne znam kako bih mu sudila. Ali, bi mu drugačije sudila".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: