{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim

A
29.3.2013. u 12:36
0
Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim
0
Nataša Zimonjić-Čengić: Voljela bih da ja Batku sudim
Nataša Zimonjić-Čengić (Foto: Anadolija)
Nataša Zimonjić-Čengić (85) majka je pokojnog Gorana Čengića, čuvenog sarajevskog rukometaša kojeg je zapovjednik "Bijelih anđela"Veselin Vlahović Batko ubio u sarajevskom naselju Grbavica 1992. godine. U razgovoru za agenciju Anadolija (AA) komentirala je presudu Suda Bosne i Hercegovine prema kojoj je ''Monstrum s Grbavice'' osuđen na 45 godina zatvora.
Nataša Zimonjić-Čengić potomak je crnogorske kraljevske porodice, a njena baka je rođena sestra crnogorske kraljice Milene Petrović. Iz iste te Crne Gore porijeklom je i Vlahović, koji je ubio njenog sina.

Zimonjić-Čengić kaže da nije gledala presudu Vlahoviću u direktnom prijenosu, ali ju je slušala. Tako joj je, veli, lakše.

"Ovo je neka vrsta pravde jer sud ne može više kazne ni da mu dadne. Nemamo doživotni zatvor. I ovo 45 godina, ko zna da li će biti 45 godina. Ali, znate šta. Najteže je to što se zločini dešavaju, hiljade ljudi nastrada, a jedna je kazna. To je žalosno. On je kažnjen za četiri ili pet ljudi. Vjerovatno će mu dobro biti u novom džemperima i košuljama kao što je bilo i na suđenju. Interesantno je da neko želi njega braniti, da se nađe neko da ga brani", kazala je Nataša Zimonjić-Čengić.

Na pitanje da li, ipak, može biti zadovoljna, odgovorila je: "Sad ću vam reći jednu stvar koja u biti ne liči baš na mene. Ja bih voljela da on uopće nije osuđen pa da mu ja sudim, znate. Kad bih mogla, a ja opet ne znam kako bih mu sudila. Ali, bi mu drugačije sudila".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: