BiH
3

Nastavničko vijeće: Tri učenice isključene iz Mješovite srednje škole

Piše: D. Brkić
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Zbog teške povrede discipline, regulisane važećim pravilnikom, tri učenice koje su osumnjičene za brutalno premlaćivanje školske drugarice isključene su iz Mješovite srednje škole u Tuzli. Jedna od njih je učenica trećeg razreda, dok su druge dvije prvi razred upisale ove jeseni.

Iz Mješovite srednje škole još jednom su osudili nemili incident, a smatraju kako njihovom odlukom na cijeli slučaj treba staviti tačku, ali i izvući pouke. No, napominju kako će preduzeti sve neophodne mjere prevencije kako se slični događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

S tim u vezi direktor Nesib Hasanović imao je razgovor sa predstavnicima resornog ministarstva u Vladi TK, a upućen je zajednički apel roditeljima da ulože dodatne napore i autoritet kako bi spriječili ponavljanje sličnih nemilih scena.

Podsjetimo, učenice Dž. K., A. P. i S. Š. su prošlog petka u poslijepodnevnim satima brutalno nasrnule na svoju školsku drugaricu, kojoj su zadali niz udaraca rukama i nogama po raznim dijelovima tijela. Njihov napad zabilježio je učenik D. S., koji je u ponedjeljak ujutro snimak postavio na YouTube.

Upravo autor snimka D. S. i osumnjičene učenice će do kraja dana, kako nam je rekao Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK, biti saslušani u PU Tuzla, a izvještaj će biti proslijeđen tužiocu za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva Tuzla.