BiH
1

Nastavljeno suđenje bivšem komesaru MUP-a TK

Piše: M. H.
Pred Općinskim sudom u Tuzli danas je nastavljeno suđenje Samiru Aljukiću, bivšem komesaru MUP-a Tuzlanskog kantona i Adnanu Đuloviću, policajcu Policijske stanice Istok, koji su optuženi za zloupotrebu položaja, korupciju i primanje mita.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Danas je saslušan i Stjepan Hlavaček, šef Kriminalističke tehnike MUP -a TK i bivši komandir PS Istok, koji je razotkrio ovu korupcijsku aferu, te je prijavio je Unutrašnjoj kontroli MUP-a.

Hlavaček je sudu ponovio detalje kako je u ladici pronašao skrivene prekršajne naloge koji su namjerno odlazili u zastaru, za šta su Aljukić, Đulović i Jasmin Kurtić uzimali velike sume novca.

Asim Kadrić, policajac PS Istok, danas je svjedočio o tome kako ga je Aljukić maltretirao, navodeći da je postojao veliki broj firmi, koje je Aljukić nezakonito oslobađao kazni za prekršaje.

Kadrić tvrdi da je Aljukić bez razloga upućivao pojedine firme na vanredne tehničke preglede, kako bi od njih uzimao mito za oslobađanje od prekršajne odgovornosti.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedjeljak, kada je najavljeno svjedočenje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Zorana Teofilović i bivšeg šefa Sektora kriminalističke policije MUP TK Zahida Selimbašića.