BiH
1

Nastavljeni radovi na izgradnji HKC Korita u Bosanskom Grahovu

FENA
U selu Korita nadomak Bosanskog Grahova ovih dana nastavljeni su radovi na izgradnji Hrvatskoga kulturno-obrazovnog centra "Korita".

Inicijator izgradnje, koja je počela prošle godine, je Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine "Don Juraj Gospodnetić" iz Bosanskog Grahova.

U jesen 2016. godine krenulo se sa zemljanim i početnim betonskim radovima uz pomoć donacije od 35.000 kuna Državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ovih dana nastavljeni su betonski radovi na podrumskim zidovima budućeg HKC Korita, uz pomoć 40.000 kuna dobijenih na javnom konkursu Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje RH iz 2016.

Vlada Livanjskog kantona sa 5.000 maraka potpomogla je nastavak izgradnje, a Udruga "Don Juraj Gospodnetić" koristi i vlastita sredstva dobivena od članarina.

Centar će osim podruma imati dva kata, u kojima će biti smješteno sjedište Udruge, kao i udruženja koja su iz nje nastala: DVD Korita, Planinarsko-ekološko društvo "Veliki Bat" te Pljočkarski klub Grahovo.

U sklopu centra bit će i konferencijska dvorana, nekoliko apartmana za goste i dvorana za smještaj planinara, saopćeno je iz Udruge "Don Juraj Gospodnetić".