{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave

S
30.10.2009. u 14:38
0
2
Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave
0
Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave
U okviru projekta rekonstrukcije ulice Bjelave, tokom ove sedmice, radnici komunalnog preduzeća "Rad" su započeli sa asfaltiranjem trotoara sa obje strane ulice.
Prethodno su završili sa zamjenom oštećenih betonskih ivičnjaka kao i sa uklanjanjem ostataka starog asfalta. Paralelno sa asfaltiranjem trotoara radnici su završili sa postavljanjem novog tamponskog sloja na dijelu saobraćajnice između ulice Zaima Šarca i objekta "Doma za djecu bez roditeljskog staranja" (Dječiji dom "Bjelave").

Ako dozvole vremenski uvjeti tokom ove sezone planirano je asfaltiranje kompletne saobraćajnice i završetak rekonstrukcije ulice. Ukoliko se pogoršaju vremenski uvjeti radnici će postaviti prvi tzv. habajući sloj asfalta - kako bi se olakšala komunikacija ovom saobraćajnicom.

Projekat rekonstrukcije u vrijednosti 340.000 KM iz svog budžeta finansira Općina Centar. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo je zadužena za realizaciju, a Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu za nadzor projekta.

Prethodno je građevinska firma "Harysco", krajem septembra, završila rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Bjelave, gdje je izvršena zamjena 650 metara cijevi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: