{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave

S
30.10.2009. u 14:38
0
2
Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave
0
Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave
U okviru projekta rekonstrukcije ulice Bjelave, tokom ove sedmice, radnici komunalnog preduzeća "Rad" su započeli sa asfaltiranjem trotoara sa obje strane ulice.
Prethodno su završili sa zamjenom oštećenih betonskih ivičnjaka kao i sa uklanjanjem ostataka starog asfalta. Paralelno sa asfaltiranjem trotoara radnici su završili sa postavljanjem novog tamponskog sloja na dijelu saobraćajnice između ulice Zaima Šarca i objekta "Doma za djecu bez roditeljskog staranja" (Dječiji dom "Bjelave").

Ako dozvole vremenski uvjeti tokom ove sezone planirano je asfaltiranje kompletne saobraćajnice i završetak rekonstrukcije ulice. Ukoliko se pogoršaju vremenski uvjeti radnici će postaviti prvi tzv. habajući sloj asfalta - kako bi se olakšala komunikacija ovom saobraćajnicom.

Projekat rekonstrukcije u vrijednosti 340.000 KM iz svog budžeta finansira Općina Centar. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo je zadužena za realizaciju, a Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu za nadzor projekta.

Prethodno je građevinska firma "Harysco", krajem septembra, završila rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Bjelave, gdje je izvršena zamjena 650 metara cijevi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: