BiH
0

Nastavljena rekonstrukcija ulice Bjelave

Sarajevo-x.com
U okviru projekta rekonstrukcije ulice Bjelave, tokom ove sedmice, radnici komunalnog preduzeća "Rad" su započeli sa asfaltiranjem trotoara sa obje strane ulice.

Prethodno su završili sa zamjenom oštećenih betonskih ivičnjaka kao i sa uklanjanjem ostataka starog asfalta. Paralelno sa asfaltiranjem trotoara radnici su završili sa postavljanjem novog tamponskog sloja na dijelu saobraćajnice između ulice Zaima Šarca i objekta "Doma za djecu bez roditeljskog staranja" (Dječiji dom "Bjelave").

Ako dozvole vremenski uvjeti tokom ove sezone planirano je asfaltiranje kompletne saobraćajnice i završetak rekonstrukcije ulice. Ukoliko se pogoršaju vremenski uvjeti radnici će postaviti prvi tzv. habajući sloj asfalta - kako bi se olakšala komunikacija ovom saobraćajnicom.

Projekat rekonstrukcije u vrijednosti 340.000 KM iz svog budžeta finansira Općina Centar. Direkcija za ceste Kantona Sarajevo je zadužena za realizaciju, a Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu za nadzor projekta.

Prethodno je građevinska firma "Harysco", krajem septembra, završila rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Bjelave, gdje je izvršena zamjena 650 metara cijevi.