{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena redovna sjednica Doma naroda Federacije

F
12.7.2007. u 11:22
0
0
Nastavljena redovna sjednica Doma naroda Federacije
0
Nastavljena redovna sjednica Doma naroda Federacije
U Sarajevu je danas nastavljena četvrta redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu je niz zakona i drugih akata.
Među njima su Nacrt zakona o pomilovanju u Federaciji BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju federalnog budžeta te izvještaji o prošlogodišnjem radu Federalne regulatorne komisije za električnu energiju i Agencije za privatizaciju FBiH.

Delegati također treba da se izjasne o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku u FBiH u formi u kojoj ga je proglasio visoki predstavnik u BiH.

Naredna sjednica Doma naroda bit će održana krajem jula, pa je za tada prolongirana rasprava o Nacrtu zakona o osnivanju instituta za medicinsko vještačenje.

U prethodnom dijelu ove sjednice, održanom proteklog mjeseca, završena je rasprava i odgođeno izjašnjavanje delegata o dokumentu "Politika djelovanja i osnovne strategije Vlade FBiH u mandatnom periou 2007.-2010. godina" s operativnim planom za 2007.

Izjašnjavanje Doma je prologirano da bi u međuvremenu izrečene delegatske primjedbe razmotrila Vlada FBiH kao predlagač ovog materijala, koncipiranog prvi put u formi njenog programa rada za cjelokupni četvorogodišnji mandat.

Neizvjesno je da li će se delegati izjašnjavati o ovom materijalu danas jer, prema riječima predsjedavajućeg Doma naroda Stjepana Krešića, Vlada dosad nije dostavila stav o izrečenim primjedbama.

Najviše delegatskih primjedbi u junu je izrečeno na račun zapostavljenosti pojedinih federalnih regija najavljenim programom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: