{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena rasprava o Inzkovim odlukama

F
1.10.2009. u 10:34
0
1
Nastavljena rasprava o Inzkovim odlukama
0
Nastavljena rasprava o Inzkovim odlukama
Razmatranjem informacije Vlade RS-a u vezi s zakonima koje je, kako je navedeno, pokušao da nametne visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, 18.septembra, danas je nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine RS-a.
Tokom jučerašnjeg rada premijer RS-a Milorad Dodik predložio je usvajanje zaključaka u kojima se kaže da će RS zakazati javno izjašnjavanje, ako visoki predstavnik u BiH „nastavi s pokušajima nametanja i provođenjem nepravnih akata koji se tiču 'Elektroprenosa BiH'“.

U tom slučaju, navodi se u Dodikom zaključku, "svi predstavnici RS-a povlače se iz zajedničkih organa zato što ne mogu davati podršku upravljanju BiH od nezakonite OHR-ove vlasti i onih koji to podržavaju“.

Na izjašnjavanju će biti i informacija Vlade RS-a u vezi s nametnutim Inzkovim odlukama, u kojoj se, između ostalog, ne isključuje “ni realna mogućnost dogovora akcionara oko likvidacija kompanije ‘Eelktroprenos BiH’ te formiranje sopstvenih prenosnih kompanija koje bi pokrivale prostor elektroprivrednih preduzeća”.

Ističe se da je uvjet za nastavak razgovora oko uređenja odnosa u kompaniji i nastavljanje obavljanja osnovne djelatnosti za predstavnike RS-a poništenje svih odluka visokog predstavnika u BiH o donošenju zakona u elektroenergetskoj oblasti, kao i naloga supervizora za Brčko Distrikt.

Po završetku ove sjednice bit će održana i nova posebna sjednica sazvana na zahtjev opozicionih stranaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: