{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena proizvodnja u travničkom rudniku "Abid Lolić"

F
FENA
25.5.2018. u 10:14
3
7
Nastavljena proizvodnja u travničkom rudniku "Abid Lolić"
3
Nastavljena proizvodnja u travničkom rudniku "Abid Lolić"
Rudari (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Proizvodnja u rudniku "Abid Lolić" kod Travnik jutros je nastavljena, nakon što su rudari od srijede navečer odbijali ući u jame zbog suspendiranja jednog od nadzornika, potvrdio je direktor Rudnika Abdulah Garača.
"Prema mojim informacijama, prva smjena je danas ušla u jamu... Ne na vrijeme, ali su počeli rad, tako da proizvodnja ide svojim tokom. Koliko ja znam, nitko od rudara nije odbio početi rad, ali rudnik nije zatvor i svi, koji neće da rade, imaju pravo da to i kažu", kazao je Garača.

Na upit o razlozima suspenzije jednog od nadzornika koja je, prema tvrdnjama rudara, uslijedila nakon što mu je izrečena destimulacija na plaću, a što je i bio povod za obustavu rada u četiri rudarske smjene, Garača je rekao kako je nadzornik, trenutno, na godišnjem odmoru, i da se vodi disciplinski postupak.

"Zbog propusta u radu, on je, po nalogu svoga šefa, disciplinski kažnjen. Međutim, imao je pravo na žalbu, a on je umjesto toga vrijeđao i psovao, a moglo je doći i do fizičkog obračuna. Prema tome, on je poslan na godišnji, a disciplinska komisija će uraditi svoj posao. I nije jedini, jer su zbog propusta kažnjena još tri nadzornika. Na poslu se može nagrađivati i kažnjavati, ali zato i postoji pravo žalbe", istaknuo je on.

Kako je kazao Garača, još nije procijenjeno kolika je nastala šteta zbog obustave proizvodnje u rudniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: